5 Kasım 2007 Pazartesi

Galatasaray: 84 - Pınar Karşıyaka: 80

Cumartesi günü Ayhan Şahenk'de ligin namağlup takımlarından biri olan İzmir ekibi Pınar Karşıyaka'yı ağırladık. Karşılaşmadan önce ligde üst üste aldıkları dört galibiyet yüzünden gaza gelen ve "İstanbul'a sizi asmaya, kesmeye geliyoruz" edebiyatı yapan Kaf Kaf bu sezonki ilk yenilgisini alıp evine döndü. Ligdeki ilk ve tek yenilgisini geçtiğimiz hafta deplasmanda Casa Ankara Ted Kolejliler'den alan Galatasarayımız elde ettiği bu galibiyetle ligde Türk Telekom'un ardından ikincilik koltuğuna oturdu.
Maça etkili başlayan takım seyircisinin desteğini de arkasına alan Galatasaray oldu. Aslanlarımız ilk dakikayı 5-0 önde kapatmayı bildi. 4.dakika geride kaldığında Pınar Karşıyaka skora dengeyi getirmeyi başardı: 7-7. İlerleyen dakikalarda pota altındaki etkisiz hücumumuz yüzünden 8.dakikayı rakibimiz 17-15, ilk periyodu da 23-19 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe baktığımızda ise her iki takımın son derece tutuk olduğunu gördük. Çeyreğin ilk 4 dakikası geçildiğinde her iki takım da toplam 1'er basket atabildi ve maç 25-21 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğü ile devam etti. Bu dakikadan sonra konuk ekip bulduğu sayılarla farkı bir anda 7 sayıya dek çıkardı: 28-21. Öabuk toparlanan sarı-kırmızılı takımımız Cüneyt Erden ile arka arkaya bulduğu sayılarla skora dengeyi getirdi: 28-28. 16.dakikaya gelindiğinde ise harika bir performans ortaya koyan Hüseyin Beşok'un sayısıyla uzun süre sonra yeniden öne geçtik: 31-28. Bu sırada Pınar Karşıyaka'nın koçu Ahmet Kandemir'in aldığı teknik faulü başarıyla değerlendiren Cüneyt 18.dakikada farkı 9 sayıya çıkardı ve skoru 37-28 yaptı. Maçın devre arasına gidildiğinde skor tabelası Galatasaray'ın 39-35 önde olduğunu işaret ediyordu.
Galatasarayımız karşılaşmanın ikinci yarısına adeta fırtına gibi başladı ve yakaladığı 14-2'lik seriyle birlikte 24.dakikada skoru 53-37 yapmayı başardı. Bu dakikadan sonra biraz olsun toparlanan İzmir ekibi 3.çeyreğin son dakikasına farkı 6 sayıya indirerek girdi: 58-52. Galatasaray karşılaşmanın son periyoduna 60-54 önde girdi.
Son çeyreğe hızlı başlayan Pınar Karşıyaka üst üste bulduğu sayılarla farkı 2 sayıya kadar indirdi. Galatasarayımız ise dış atışlarda Cüneyt ve pota altında Brown ile sayı bulup farkı korumaya çabaladı. Konuk ekip bulduğu 3 sayılık atışlarla ümitlense de onların bu direncini buldukları 3 sayılık atışlarla Cüneyt ve Brown kırdı. Son dakikaya 81-74 önde giren Galatasarayımız karşılaşmadan 84-80 galip ayrılmasını bildi.
Bu arada karşılaşmanın Galatasaray için en verimli ismi attığı 20 sayı ve 11 ribauntla double-double yapan Hüseyin Beşok oldu. Bunun dışında 17'şer sayıyla oynayan Cüneyt Erden ve Dee Brown da galibiyette büyük pay sahibiydiler. Maçın en skorer ismi ise attığı 23 sayı ile Pınar Karşıyaka'dan Hosley oldu.
Beko Basketbol Ligi'nde 5.hafta sonunda oluşan puan durumu şöyle;

Hiç yorum yok: