18 Ağustos 2008 Pazartesi

Süper Kupa Galatasaray'ın

2 sene önce Beşiktaş'a kaybetmiştik ve kupayı ilk kez müzesine götüren kulüp olma şansından vazgeçmiştik. Geçtiğimiz sezon iki takımdan biri arasına dahi girememiştik. En büyük iki rakibimizin müzesine götürmeyi başardığı Süper Kupa'yı artık Beyoğlu'na taşımanın vakti gelmişti.
Almanya'nın Duisburg kentinde geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Kayserispor ile karşı karşıya geldik. Uzun uzun dil dökmeye de gerek yok aslında. Kötü başlayan bir sezon açılışının ardından moraller ancak bu maçta kaldırılacak kupa ile düzeltilebilirdi. İlk yarıda ortaya konan ve adına futbol demeye bile bin şahit isteyen oyun bizi ümitsizliğe düşürmedi değil... İkinci yarıda ise çok daha derli toplu bir Galatasaray vardı sahada. Devrenin ilk dakikalarından itibaren Kayserispor iyice çekilmek zorunda kaldı. Harry Kewell'in oyuna dahil oluşu ise oyunun akışını tamamen değiştirdi. Avustralyalı yıldız topla ilk buluşmasında Hasan Şaş'ın ortasında golle buluştu. Bu golden 5 dakika sonra da tek pas şov yaparak Nonda'ya "Al da at" dercesine bir pas gönderdi. Nonda'da Kewell'in bu çabasına ayıp etmedi. Son dakikalarda skorun vermiş olduğu rahatlığın da etkisiyle kalemizde gördüğümüz gol ancak skoru tayin etti.
Neticede Kewell ve Hasan yıldızlaştı, Galatasaray kupaya uzandı... Daha bu takıma Arda ve Linderoth eklenecek.

1 yorum:

Panda dedi ki...

Hele kewellın orta yapmadan önce içeriye bakması yok muydu...Galatasarayda görmek istediğim bir tabloydu..Sonunda gördüm

Birde üstüne Sabrinin süper bir uzun-pas atması(gözlerime inanamadım valla)
...Sevinç gözyaşlarımı tutamadım..