30 Ağustos 2008 Cumartesi

Geçmiş Olsun Ümit Özat

Futbolun asla sadece futbol olmadığının bir kanıtıdır yandaki resim. Her şey o denli kolay geliyor ki bize. Sahada oynanmakta olan maçta ter döken futbolcuya ağzıma geleni söylemek o kadar basit ki... Zor olanı hiç düşünemiyoruz, ağzımızdan çıkanları tartamadığımız gibi. Biz olsak o oyuncunun yerinde daha mı iyisini yaparız acaba? Elimizde biramız, koltuğumuzun rahatlığına vermişken kendimizi bir futbolcuya sırf bir işi beceremediği için laf söylemek hep rahatlatıyor bizi nedense.
Ümit Özat... En büyük ezeli rakibimizin eski takım kaptanı... 2 sezondur Almanya'da FC Köln formasını terletiyor. Gayreti sayesinde bu sezon takım kaptanlığına kadar da yükselmeyi başardı. Türkiye'deki futbol kariyerinde ise hep eleştirilerin odak noktası oldu. Kendi takımının taraftarları bile kaptanları ile dalga geçti, ağza alınmayacak sözlerin odak noktası hâline geldi. Ayağının dışıyla attığı toplar mahalle maçlarında taklit konusu oldu. Hepsinden haberi vardı Ümit Özat'ın, ancak hiç sesini çıkarmadı. Kimsenin seviyesine düşmedi. Ağır hakaretlere maruz kaldığı bir maçın ardından "Eleştiri yapacaklarsa elbette bize yapsınlar, ancak genç arkadaşlarımıza bunu yapmasınlar" diyerek sahip olduğu kaptanlık payesini aslında ne kadar hak etmiş olduğunu da gösterdi.
Ve dünkü maç... Bundesliga'ya yeni çıkmış olan Daum'lu, Mondragon'lu, Ümit'li FC Köln, Karlsruhe deplasmanında iyi yaptığı başlangıcı devam ettirmek niyetindeydi. Karşılaşmanın 27'nci dakikasında sendelemeye başladı Ümit. Yine de rakibini kovalamaktan vazgeçmedi. Yere yığıldı bir anda. Birkaç saniye içinde yeniden toparlandı, tek amacı rakibini boş bırakmamak ve takımının gol yemesini önlemekti. Futbol seyircisinin anlayamadığı bir şey yapıyordu işte. Canı pahasına top oynamak ne demekse onu uygulamalı olarak gösteriyordu kaptan. Bir kez daha düştü, bu kez kalkamadı. Dönen gözlerini görenler buz kesti. Mondragon ve Daum ağlamaya başladı. Biz de titremeye başladık aynı anda. Dua etmekten başka bir şeyin işe yaramayacağı anda kenardaki sağlık ekibinden Ümit'in durumunun iyi olduğu haberi herkesi rahatlattı. Stadyumda büyük bir alkış patladı... Sonradan öğrendik ki boğazına kaçan dili nefes alıp vermesine engel olmuş.
En kısa zamanda ait olduğun yere geri dönmen dileğimle Ümit Özat. "Geçmiş olsun"ların en büyüğü sana gitsin.

Hiç yorum yok: