26 Ağustos 2008 Salı

Milan Baros Galatasaray'da

Yılan hikâyesine dönmüştü... Forvet gelecek mi, gelirse kim gelecek vesaire... Hakan Şükür'ün takımdan ayrılmasının ardından belki de yapılması gereken ilk transfer forvet mevkiine yapılmalıydı. Ancak en son yapılan transfer oldu bu. Ümit Karan'ın yokluğunda tek forvet Nonda ile çıkmak zorunda kaldığımız Steaua Bükreş karşısında alınan sonuç eleştirilerin bu noktaya odaklanmasına neden olmuştu.
Transfer bugünün ilk saatlerinde kulübün resmi internet sitesinde duyuruldu. Haftalardır süregelen meraklı bekleyiş Milan Baros'un transferinin kesinleştiği haberiyle son buldu. Eleştiriler durmadı tabii... Milan Baros son yıllarda bir sezonda 10 golü bile bulamamış, ırkçıymış, tırtçıymış, fırtçıymış, zırtçıymış, hede ve hödö... Kimse henüz 26 yaşında olan Milan Baros'un kariyerine bakmaya tenezzül bile etmiyor. Ancak eleştiri gırla... Hoş, olur ya, yarın öbür gün Messi, Ronaldinho, Henry üçlüsünden birini getiririz ve onlarda bile eleştirecek yan illâ ki buluruz.
Yahu kimse mi sormaz kendine! Yıllardır her transfer döneminde umut edilen isimlerin ardından getirilen yabancı forvetleri ne tez unutuverdiniz. Cristian, Bratu, Lukunku gibi adamlardan medet ummak zorunda kalırken, şimdi takıma Milan Baros gibi kariyerine Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası gol krallığını sığdırmış bir adamı katıldığını görüyoruz. Hem rüya falan da değil bu.
Takımın geldiği noktaya bakmakta fayda var. Song, Barusso, Carrusca ve Bouzid gibi isimler ile yollar ayrılıyor, bu isimlerin yerlerine ise Kewell, Meira, De Sanctis ve Baros gibi isimler alınıyor. Bunların hepsi bir anda yapılıyor. Yine de taraftarın büyük bir kısmına yaranılamıyor. Eleştirmek tatlı ve kolay geliyor olabilir gayet tabii, ancak sorarlar adama "Sen neden önce görevini yerine getirip Ali Sami Yen'i doldurmuyorsun?" diye...
Nihayetinde artık Avrupa'da oynayacağımız bir maçtan önce rakip takım Galatasaray'ın kadrosuna şöyle bir bakacak; Linderoth, Arda, Mehmet, Nonda, Ümit, Kewell, Meira, Baros, De Sanctis, Servet ve ismen de olsa Lincoln... Taraftar olarak alacağımız forma sayısını hesap edeceğimiz yerde eleştiri yapıyoruz. 2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool'un ileri ikilisi olan Kewell ve Baros bu sezondan itibaren Galatasaray için savaşacaklar. Daha ne istiyoruz anlayamıyorum.
Sen yine de hoşgeldin Baros. Biz birbirimizi yiyeduralım, sen de rakipleri...

1 yorum:

bilog dedi ki...

bence çok iyi transfer. ama zamanlaması yanlış. bugün şamp. ligi ön elemesi oynayacağız. bu adamın transferi daha önce bitirilseydi belki de bugün sahada olacaktı. elenirsek bu transfer çok anlamsız olacak.