4 Ağustos 2008 Pazartesi

Rakibimiz Steaua Bucharest

Futbol garip oyun. Günü geldiğinde devranı döndürmeyi, eski defterleri bir bir açmayı çok sever. Önce Fenerbahçe'ye sundu bu fırsatı ve karşısına çıkardı MTK'yı. Şimdi de bize kendi elleriyle sundu Steaua'yı. Yıl 1988. Galatasaray efsanevi maçta Neuchatel Xamax'ı Şampiyon Kulüpler Kupası'nın dışına itmiş ve bir sonraki turda Monaco'nun rakibi olmuş. Arsene Wenger'e ilk şakasını o yıl yapmış Galatasaray ve çeyrek finalde Fransız ekibini safdışı bırakmış. Yarı finaldeki rakip o yıl kupanın en büyük favorisi; Steaua Bucharest. Rumen temsilcisi ilk maçta bitiriyor takımımızın hayallerini. Bunda pay sahibi olan en büyük isim ise çok tanıdık; Gheorghe Hagi. Hoş, o yıl Galatasaray'ın elinden bir Avrupa kupası alan Hagi, bir on yıl sonra Galatasaray'a olan borcunu ödüyordu sanki. Neyse ama, konu bu değil.
Aradan tam 20 yıl geçmiş. Dile kolay. Ben 2 yaşımdayım. Futbolun "F"sinden bihaberim. Ancak Galatasaray'ı biliyorum. Daha çok "Gasaray"ı ama... Galatasaray ve Steaua şimdiki ismi Şampiyonlar Ligi olan Şampiyon Kulüpler Kupası'nda final için kapışıyordu. 20 yıl sonra bugün... İki takımın yolları yine Şampiyonlar Ligi'nde kesişti. Ancak durum bu kez farklı. Şampiyonlar Ligi'nde yükselmek değil, Şampiyonlar Ligi'ne yükselmek amaç. Elbette ki rakibimiz eski gücünde değil, ancak biz de eski gücümüzden yoksunuz. Ancak oturmuş kadrosu ile rakibimizin Devler Ligi'ne daha yakın olduğunu düşünüyorum ben. Galatasaray'ın ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini söylemek doğru olmaz. Üstelik Romanya Ligi de geride bıraktığımız hafta sonu başladı. Bu Steaua için ayrı bir artı. İlk maçın Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanacağını da göz önünde bulundurarak, ben Galatasaray'ın tur şansını yüzde 40 olarak görüyorum. Tarih tekerrürden mi ibaret, bunu öğreneceğiz işte.

1 yorum:

comicoserio dedi ki...

olm sen manyaksın biliosun dimi ben bir kocaelispor taraftarı olarak galatasarayın gececegine inanıom sen inanmıosun bak dua et ben amerikadayım kırmayayım kafanı:D cabuk duzel bakiimmm ama dier yorumlarına hastayım biliosun. comicoserio....