28 Temmuz 2008 Pazartesi

Yokluğumda...

Kısa ama uzun bir aranın ardından tekrar merhaba! Malumunuz ortalıkta yoktum 2 haftaya yakın bir süredir. Tek Yüzük'ü takmışım gibi oldu, ne iz bıraktım ne de soluk ardımda. Sıkılıyor insan bazen. Farklı şeyler arıyor. Sonra farklılıklar içinde kaybolup rutine geri dönmek istiyor. Bunu yaptım ben de bu süre içerisinde. Bu yazı boyunca yokluğumda Galatasaray etrafında dönen olaylar hakkında karalamalarım yer alıyor. Sıkı Galatasaraylılar hepsini günler önceden biliyorlar zaten. Dolayısıyla bir haber niteliği taşımayacak bu yazı. Dedim ya sadece kişisel karalamalarım. Ya da onun gibi bir şey.
  • Efendim sevinsek mi üzülsek mi bilemediğim ve düşününce trajikomik bulduğum bir haber var önce. Bayan Voleybol Takımımız geçtiğimiz sezon 2.Lig'den yükselmeyi başaramamıştı. Biraz da şansımız yaver gitti doğrusu. Marmaris Belediyesi ligden çekilme kararı alınca beklemediğimiz bir anda 1.Lig'de bulduk kendimizi. Koca Galatasaray 2.Lig'den 1.Lig'e yükselmiş. Hem de başka bir takımın ligden çekilmesi sayesinde... Hey gidi hey!
  • Giden yabancıların, özellikle de Dee Brown'un, ardından Erkek Basketbol Şubemizin yeni sezonda hedefleri hakkında şüpheye düşmüştüm. ULEB'de yarı final oynamış, sezonun bir bölümü zirvede götürmüş bir Galatasaray'ın yeni sezonda hedef küçültmesi beklenemezdi. Avrupa basketbolunun önde gelen kulüplerinden Panathinaikos'un ünlü oyuncusu Andrija Ziziç'i renklerimize bağladık. Artık o da bir Aslan!
  • 2-0 kazandığımız ilk hazırlık maçının ardından oynadığımız diğer üç hazırlık karşılaşmasından da berabere ayrıldık ki çok da fifi!
  • Kamp boyunca hangi futbolcu ile röportaj yapılırsa yapılsın hepsinin ağzından çıkan ilk cümleler Şampiyonlar Ligi'ne dair. Takım bu sezon Avrupa'da başarıya fena halde kafayı takmış. Geç bile kaldık da Milli Takım'dan dönen futbolcuların burunlarının yükselmiş olması korkutuyor beni. Yanılsam ne güzel olur!
  • Harry Kewell gibi bir yıldızın ardından yıllardır Portekiz Milli Takımı'nın savunmasının belkemeği olarak mücadele eden Fernando Meira da yeni sezondan itibaren Galatasaray formasını terletecek. Song'un gidişinin ardından karalar bağlayan bu bünye Song'dan daha kaliteli bir futbolcunun Song'un istediği paradan daha az miktara imza atması ile çiçekler açmaya başladı. Hem de kardelen mübarek!
  • Geçtiğimiz sezon Bayanlar Basketbol Ligi'ni finalde kaybeden ve FIBA EURO Cup'da Final Four'a dek yükselen Bayan Basketbol Takımımız'da bu sezon hedefler daha büyük. Yıllar öncesinin "Yenilmez Armada"sına yeniden hayat vermek isteyen Adnan Polat yönetimi takıma çok değerli yabancı oyuncular kazandırdı. WNBA'in iki büyük yıldızı Seimone Augustus ve Taj McWilliams Franklin artık Galatasaraylı. Bekleyin ulan!
  • Işıl Alben ve Esra Şencebe de yeni sözleşme imzaladılar ki tadından yenmez.
  • Boğaz'a da sarı-kırmızı çok yakışıyor.

2 yorum:

bilog dedi ki...

köprünün çok daha iyi fotosu var bende. atayı mı? :)

Panda dedi ki...

sevgili bilog lütfen at:D