23 Aralık 2007 Pazar

Rakibimiz Bayer Leverkusen

UEFA Kupası'nde 3.tur ve 4.tur kuraları cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Galatasarayımız grubunu üçüncü sırada tamamladığı için grubunu lider olarak tamamlayan bir ekip ile eşleşecekti. Kura sonucu rakibimiz Almanya'nın kuvvetli ekibi Bayer 04 Leverkusen oldu.
Rakibimiz 1987-1988 sezonunda UEFA Kupası'nı müzesine götürmeyi başarmış, 2001-2002 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde final oynamış, ancak Real Madrid'e 2-1'lik skorla boyun eğmişti. Bayer Leverkusen bu sezon UEFA Kupası'nda ilk turda eşleştiği Leiria'yı 3-1 ve 3-2'lik sonuçlarla elemiş ve gruplarda Spartak Moskova, FC Zurich, Sparta Prag ve Toulouse ile mücadele etmeye hak kazanmıştı. Grubunda yaptığı dört maçın sonunda topladığı 9 puan ile liderlik koltuğuna oturmuştu. Grupta aldığı tek yenilgiyi Rus temsilcisi Spartak Moskova'dan 5 gol yiyerek almış, grubun son maçında da FC Zurich'i deplasmanda 5-1 mağlup etmeyi başarmıştı.
Rakibimiz bu sezon Bundesliga'da da oldukça başarılı bir grafik çizmekte. Ligin ilk yarısı boyunca oynadığı 17 maçta topladığı 30 puanla dördüncü sırada yer almaktalar. Kadrolarında emektar kaptan Carsten Ramelow, Bernd Schneider, Tranquillo Barnetta, geçen yılın gol kralı Theofanis Gekas, Stefan Kiessling, Sergej Barbarez ve Manuel Friedrich gibi isimleri bulunduran Alman ekibi ile ilk maçımızı 14 Şubat 2008 tarihinde Ali Sami Yen'de, rövanş maçını ise 21 Şubat'da Bay Arena'da oynayacağız.
Galatasarayımız turu geçtiği takdirde kupanın 4.turunda FC Zurich - Hamburg eşleşmesinde tur atlayan ekip ile mücadele edecek.

Hiç yorum yok: