13 Ocak 2008 Pazar

Bandırma Banvitspor: 77 - Galatasaray: 80

Şampiyonluk yolundaki rakiplerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği Beko Basketbol Ligi'nin 16'ncı haftasında bugün zorlu Bandırma Banvitspor deplasmanındaydık. Ligin ilk yarısındaki maçı kazanmıştık ve olası bir playoff eşleşmesi için de farklı bir önemi vardı bu maçın.
Karşılaşmaya hızlı başladık ve maçın başında 6-0 öne geçtik. Rakip takım pota altında etkisiz kalınca 5'inci dakikaya 12-4 önde girdik. Bu dakikadan sonra tökezleyen takımımız sayı bulmakta zorlanıp, rakibin isabetli üçlüklerine de engel olamayınca ilk çeyreği 20-14 geride kapadı. İkinci çeyrek başladığında da ilk çeyreğin sonundan farkı yoktu sahada olanların. Rakip üst üste üç sayılık atışlar bulmaya devam ederken Galatasaray felaket bir üç sayı yüzdesiyle skora katılınca rakip farkı 14.dakikada 13 sayıya çıkardı: 31-18. Bu dakikadan sonra bir nebze toparlanan sarı kırmızılı takımımız Cenk Akyol'un üç sayılım atışı ile farkı 7 sayıya dek indirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 41-34 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile son buldu. İkinci yarıya daha istekli başlayan Galatasarayımız önce Cenk'in 3 sayılık atışı ardından da Owens'ın kaydettiği sayılar ile 15.dakikaya gelindiğinde farkı 3 sayıya dek indirdi. Ancak son çeyreğe girilirken skorda Banvitspor'un 60-53'lük üstünlüğü göze çarpıyordu.
Son çeyrek ise adeta bir ölüm kalım savaşı şeklindeydi. Ligin en iyi savunma yapan takımı konumunda olan takımımız savunmada çok hata yapınca ve rakip de çok yüksek bir üç sayı yüzdesi ile oynayınca her şey daha da zorlaştı. Lâkin maçı bırakmayan takımımız son 2 dakikaya girilirken skora 71-71'lik dengeyi getirmeyi başardı. Karşılaşmanın son dakikasına girildiğinde ise sahneye Owens çıktı ve ilk çeyreğin ortalarından sonra takımının ilk defa öne geçmesine vesile oldu. Kalan saniyeler için taktik faul hakkını kullanan ekibimiz rakibin başarısız atışları sonrasında sahadan 80-77'lik skorla galip ayrılmayı başardı.
Bir de Dee Brown bir ara bunu yaptı;

Hiç yorum yok: