17 Eylül 2007 Pazartesi

Galatasaray: 6 - Konyaspor: 0

Bu takıma sessizlik yarıyor arkadaş. Hep ceza mı alsak ne yapsak? Seyircisiz oynadığımız 3 maçta toplam 11 gol atıp kalemizde hiç gol görmedik. İyiyiz iyi!
Milli maçlar dolayısıyla lige verilen ara 5.hafta maçlarının başlama düdüğünün duyulmasıyla sona erdi. Öyle bir 5.hafta oldu ki tadından da yenmiyor şerefsizim. Cumartesi akşamı önce Beşiktaş Necatili, Orhanlı, Emreli Ankaraspor deplasmanında 2 puan bıraktı, ardından aynı gece Fenerbahçe kendi evinde ligin en çok gol yiyen takımı ile yenişemedi. Dün oynanan maçlarda da Trabzonspor puan kaybedince kimse keyfimize değemedi. Her şey güzel başlamıştı ancak Galatasarayımız'ın da rakipler puan kaybettiğinde modaya uyma gibi bir alışkanlığı da vardı. Bundan çekiniyorduk. Yoksa elbette ki Konyaspor'un Aslanlar'a rakip olabileceğini iddia etmek abesle iştigal olurdu. Ancak takımın 4.hafta yaptığı şakayı yeniden yapmaya hiç niyeti yokmuş ki bunu maç başlayınca anladık.
Geçtiğimiz hafta Taçsız Kral'ın ölüm yıldönümü olduğunu unutmadığını gösterdi takım sahaya çıkarken. Futbolcularımızın taşıdığı pankart gerçekten çok hoştu. Sonra maç başladı tabii. İlk dakikalardaki pres bana 2000'i yâd ettirdi. Sonra da sonucu alındı tabii. Baskıya dayanamayan Konyaspor savunması Kral'ı on sekizin içinde indirince henüz 4.dakikada kazanılan penaltıyı yeni transfer Nonda gole çevirdi: 1-0. Sonra 27.dakikaya dek pek bir şey olmadı. 27'de Konyasporlu futbolcu Sabin hakeme itiraz edince önce sarı kart, itirazlarına devam edince de ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. İşimiz daha da kolaylaşacaktı ki öyle de oldu. 28.dakikada ceza yayından Lincoln'ün çektiği sert şut kaleciden dönünce Nonda fırsatçılığını konuşturarak farkı ikiye çıkardı: 2-0. Bu golden 4 dakika sonra ise bu kez sahneye uzun bir süre sonra forma şansı bulan Marcelo Carrusca çıktı ve çok şık bir kafa vuruşuyla skoru 3-0'a taşıdı. Devre arasına da bu skorla girildi.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Galatasarayımız Lincoln ve Carrusca ile kaleyi yoklamasına karşın dördüncü golü bulamadı. Dakikalar 81'i gösterirken sahneye Kral çıktı ve farkı dörde çıkardı. 88.dakikada oyuna sonradan dahil olan Hasan Şaş'ın Ümit Karan'a "al da at" dercesine çıkardığı pası Karan rahatlıkla filelere gönderdi: 5-0. Bu golden iki dakika sonra ise sahneye az önce asist yapan isim, Hasan Şaş, çıktı ve Uğur pasını iyi değerlendirerek maça son noktayı koydu: 6-0.
Galatasaray dün akşam oynadığı futbolla beni hayatımda ilk defa nirvanaya ulaştırdı, sağolsun. Gerçekten bu takımı izlemek büyük haz. Uzun zamandır hasret kalmışız gerçekten. Umarım bu harika istikrarı perşembe akşamı FC Sion karşısında da sürdürürüz. Sürdüreceğiz!
Bu arada, puan durumunu da vereyim tam olsun :)

PUAN DURUMU

1- GALATASARAY --> 13 puan
2- Beşiktaş --> 11 puan
3- Sivasspor --> 9 puan
4- İstanbul B.Bld. --> 9 puan
5- Trabzonspor --> 8 puan
6- Kayserispor --> 8 puan
7- Ankaragücü --> 8 puan

Aradığımız Fenerbahçe'ye şu anda ulaşılamıyor...

Hiç yorum yok: