26 Eylül 2007 Çarşamba

Beşiktaş N'oluyo...

Cumartesi günü Ali Sami Yen'de oynanacak olan Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesinde bazılarına oturdukları koltuk dar gelmeye başladı sanırım. Öyle ki çok fazla kıpırtı sesleri gelmeye başladı. Koltuk kaşındırıyor olmasın.
Ortada fol yok yumurta yokken Beşiktaşlılar kendilerini bu maça motive edecek farklı yollar bulmuşlar belli ki! Önce haftabaşında Delgado, Bobo ve Tello'nun "Galatasaray'ı şöyle ezeceğiz, böyle yeneceğiz, liderliği alacağız" şeklindeki sözlerinin ardından bugün de efendiliğiyle tanıdığımız, ancak sanırım yanlış tanıdığımız teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'dan benzer açıklamalar geldi. Söylediklerinin diğerlerinden pek farkı yoktu aslında. Sadece maçın seyircisiz oynanacak olmasına çok üzüldüğünden, çünkü Galatasaray taraftarının Beşiktaş'ın güzel futbolundan ve "golleri"nden mahrum kalacağından dem vurmuş.
Merak ettim doğrusu Beşiktaş neden kendini bu kadar küçük görüyor? Son 12 yılda sadece tek bir şampiyonluğu olmasından - hoş, o şampiyonluğun nasıl kazanıldığı da malum - kaynaklanabilir mi bu durum? Neden bu kadar kompleks içindeler acaba? Belki kazandıkları takdirde yıllar sonra ilk kez liderliğe yükselecek olmalarından dolayıdır. Lâkin pek heveslenmemeleri tavsiye olunur.

Hiç yorum yok: