10 Nisan 2009 Cuma

Sözün Bittiği Yer...

Sezona İstanbul'da final parolasıyla başlamıştık, evet, fakat kaçımız bu hikâyenin Kadıköy'de değil de, Maslak'ta sona ereceğini aklına getirmişti ki!
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı geçen sezon üçüncülükle yetindiği FIBA Eurocup'un finalinde İtalya Ligi lideri Cras Basket Taranto'yu ağırladı. İlk maçta aldığımız 12 farklı yenilgiyi kesinlikle hak etmemiştik ve İstanbul'da yarı finalde Ruslar'a uyguladığımız tarifeyi uygulamamız gerekiyordu. Nefesleri kesen bir mücadele oldu. İlk yarı bitmeden işimize yarayan skoru elde etmiştik, her şey istediğimiz gibi gidiyordu işte. İkinci yarıda farkın 1 sayıya indiğini gördüğümüzde bile umudumuzu kesmedik. Ne de olsa Galatasaray'ın olduğu her yerde umut da vardı. Böyle söylemişti zamanında büyük usta. UEFA Kupası finalinde Bülent kaptan fedakarlık etmişti, bugün de Taçsız Kraliçemiz yaptı aynısını. Sophia, Esra, Augustus, Tuğba, Yasemin, Marina... Hepsi ama hepsi canlarını dişlerine takmışlardı, inanmışlardı bir kere. Galatasaray bundan önce defalarca kanıtlamıştı inandığı zaman neler yapabileceğini. 13 sayılık bir fark lazımdı bize, maç bittiğinde elimizde 21 sayılık bir fark vardı.
Tribünler ise bir başkaydı bu akşam. Geçen hafta almıştım ben de biletimi... Sonra maçın başlama saati ileri alındı. Gecenin bir yarısı Ayhan Şahenk'ten Kayışdağı'na nasıl döneceğimin muhasebesini yaptım, maç gününü ettik ama bu birden çok bilinmeyenli denkleme bulduğum mantıklı bir cevap yoktu. Söz konusu sevda olduğunda mantığınızı bir yana bırakırsınız ya, benim bu akşam saatlerinde yaptığım da tam olarak buydu. Futbolcusundan, eski başkanlarına kadar herkes oradaydı... Atmosfere söylenecek söz yoktu. Keşke her maçta böyle olsa... Keşke finale kanıp gelenler her daim boş koltuk bırakmasa... Galatasaray kulübünün takdiri en fazla hak eden şubesi için orada olsa...
UEFA Kupası, UEFA Süper Kupası, Tekerlekli Sandalye'de Şampiyonlar Ligi kupası ve yine aynı branşta Kıtalararası Kupa... Zincir giderek büyüyor, şimdilik son halkası oldu FIBA Eurocup. Galatasaray 13 sayı farkla kazanması gereken maçtan 82-61'lik galibiyetle ayrılarak kulüp tarihindeki beşinci uluslararası kupasını müzesine götürdü.
Birileri hâlâ söze başlamayı bekleyedursun, biz son sözü beşinci kez söylüyoruz! Ünlem koymadık yine de, üç nokta koyduk bekliyoruz...

Hiç yorum yok: