18 Mart 2008 Salı

Ankaraspor: 0 - Galatasaray: 1

Süper Lig'de 26.hafta şampiyonluk kovalayan ekiplerden biri olan Sivasspor'un Vestel Manisaspor sınavı ile başladı. Uzun yıllar sonra şampiyonluğun Anadolu'ya geri dönmesi için uğraş veren takım 1 puana razı olarak hedefi yolunda büyük yara aldı. Cumartesi günü ise şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'ımız ligin ikinci yarısı ile birlikte yükselişe geçen Ankaraspor'a konuk oldu. Rakibin De Nigris ve Mehmet Yılmaz'dan oluşan yırtıcı ve uzun forvetleri Song'suz Galatasaray savunması için maç öncesi en büyük handikaptı. Ancak unutulmaması gereken bir başka husus da Galatasaray'ın bu sezon kalesinde gördüğü 19 gol ile ligin en az gol yiyen takımı olduğuydu. Ayrıca Aslanlar bu sezon deplasmanda en fazla puan toplayan iki takımdan biriydi. Hem deplasmanlarda başarısız olsak ne yazardı! Ankara Galatasaray'a deplasman sayılmazdı. Yıllardır bu böyle olmamış mıydı?
Teknik direktörümüz Feldkamp'ın Ankara'ya alerjisi olmalı. Ligin ilk yarısındaki Gençlerbirliği Oftaş maçında da rahatsızlığı nedeniyle takımdaki yerini alamamıştı. Yine Ankara'da, bu kez Ankaraspor'a karşı vereceğimiz kritik mücadeleye de takım başında teknik direktör olmadan gitti. Takımın başında sahaya çıkan Ahmet Akcan da Aykut, Sabri, Emre, Servet, Hakan, Arda, Mehmet, Lincoln, Barış, Nonda ve Ümit'ten oluşan ilk 11'i mücadeleye sürdü. Maç başladığı andan sona erene dek sahada futbol adına pek bir şey yoktu. Yalnız çok yüksek bir mücadele vardı. Güçlü olan ayakta kalacaktı. Ankaraspor maç öncesinde aldığı gazla maça hızlı başladı. Ancak Aykut'u geçmeyi başaramadı. Dakikalar 23'ü gösterdiğinde maçın o ana kadarki en mutlak pozisyonunu Nonda yakaladı. Savunmanın arkasına sinsice sarktığında gelen uzun topu önce kontrol etti, ardından gol için önündeki tek engel olan kaleciye nişanladı. Kaçan bu pozisyona olan sinirimiz yatışmamıştı ki Lincoln, Nonda ve Ümit üçlüsü 25. dakikada sahneye çıktı. Nonda, Lincoln ile girdiği başarılı duvar pasının akabinde topu Ümit'e çıkardı. Ümit ise "Bana atın gerisine karışmayın"ı oynamaya devam ederek Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı da bu skorla sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarısından farksızdı. Yine de Lincoln ile boş kaleye kaçan toplarımız vardı. Kazanılan milyon dolara verilecek olan tepki bu pozisyonlar olmamalıydı. 84. dakikada ise yüreğimiz ağzımızdan fırlayacak oldu. Fırlamadan Aykut tuttu. Galatasaray'ımızın ve maçın en iyi adamı Aykut altıpas içinde çıkardığı müthiş top ile zaferi takımına armağan etti. Bir takımın en iyi oyuncusu kalecisi ise varın siz düşünün gerisini.
Neticede Galatasaray'ımız isminin de yardımı ile maçtan galibiyetle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Pazar günü oynanan maçlarda Fenerbahçe Konyaspor'u, Beşiktaş da Trabzonspor'u mağlup edince ligin zirvesindeki sıralama bu hafta da değişmedi.

Hiç yorum yok: