28 Ağustos 2007 Salı

Hüseyin Beşok Galatasaray'da

Basketboldan pek anladığımı söyleyemem. Ancak televizyonda Galatasaray'ın maçlarına denk geldiğimde sanki futbol maçı izliyormuşçasına heyecanlanırım. Birkaç kere de Ahmet Cömert gitmişliğim var hani. Ama o kadar, fazlası yok. Yine de şöyle bir düşününce Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda gösterdiği üstün performans sayesinde oldukça Türk basketbolcuyu bildiğimi farkettim. Buna karşın guardmış, forvetmiş, centermış anlamam. Mevzuubahis basketbolculardan biri de Hüseyin Beşok. Evet, artık Galatasaraylı. Her ne kadar Fitch ve kaptan Burak Sezgin'i kaybetmiş olsak da yapılan transferleri görünce bu sezon en az futboldaki kadar heyecanlandıracak Galatasaray bizi. Hüseyin Beşok hakkındaki bilgileri resmi siteden buraya olduğu gibi taşıyorum;

Yeni sezon öncesi önemli transferler yapan Galatasaray Cafe Crown, milli oyuncu Hüseyin Beşok ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Center mevkiinde görev yapan Beşok, geçen sezon Polonya şampiyonu Prokom Trefl Sopot takımında forma giyiyordu. 2.12 metre boyundaki oyuncumuz, Polonya Ligi'nde 39 maçta ortalama 18 dakika süre alırken 9.5 sayı - 5.3 ribaund - 1.8 asist - 1 blok ortalaması tutturdu.
Hüseyin Beşok, 2005 - 2006 sezonunda ise Fransa şampiyonu Le Mans takımına özellikle final maçında büyük katkı yaparken, 20 dakikada 26 sayı - 3 ribaunt - 2 asistle yıldızlaştı. Beşok, aynı sezon ULEB Cup'ta 13.6 sayı - 7.2 ribaund - 2.4 asist ve 1.3 top çalma ile göz doldurdu.
Yurt dışı kariyerine 2001 yılında İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımında başlayan ve o günden beri birçok kupa kazanan milli oyuncu, Karşıyaka altyapısında yetişti. 19 yaşında Efes Pilsen'e transfer oldu, 1996'da Koraç Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı.

Hüseyin Beşok
Mevki: Center
Doğum Tarihi: 2 Ağustos 1975
Geldiği Takım: Prokom Trefl Sopot (Polonya)
Boyu: 2.12 m

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerald Fitch büyük eksiklik oldu bizim için. Lig sayı kralını kaybettik ama Hüseyin de yararlı bir transfer.

Anıl dedi ki...

Kedi olalı bir Fitch tutmuştuk ki onu da kaçırdık. Hüseyin Beşok gerçekten önemli bir isim ancak yaşı itibarıyla handikap olabilir takım için. Kaya Peker de gündemdeymiş. Umarım o iş de biter ve en azından kaygısız bir sezon yaşarız.

bilog dedi ki...

kaya peker zor. kim nerde yazmış anlamadım ama yanlış bi haber olmuş o kesin.

Anıl dedi ki...

Vallahi ultrAslan forumunda konuşuluyordu.