27 Şubat 2009 Cuma

Galatasaray: 4 - Bordeaux: 3

Çok fazla şey söylemek mümkün değil bu gece için. Tarihe yerinde tanıklık etmek bu olsa gerek. Her zaman söylüyoruz Galatasaray'ın en derin krizlerin üstesinden ustalıkla geldiğini. Bugün de öyle oldu... Ali Sami Yen'in havası eski günlerdeki gibiydi. Tribünler tıklık tıklım... Eski tezahüratlar bile dillerde: "Dağ başını duman almış, gümüş dere durmaz akaaaar", "4 sene üst üste şampiyon olduuuk, Avrupa'nın kralı olduuuuk", "Avrupa Avrupa duy sesimiziii, işte bu CimBom'un ayak sesleriiii"... Binlerce inanmışlar ordusu vardı setlerin üstünde, merdiven boşluklarında, her yerde... Ekran başına kitlenen milyonlarcası da yüreklerini gönderiyorlardı ve inanın işe yarayacağını adları gibi biliyorlardı. Bu cehennemden çıkması kolay olmayacaktı Bordeaux'un. Henüz ilk saniyelerde buldukları gol bile nihai sonlarını değiştiremeyecekti, sadece erteleyecekti... "Ey ruh, geldiysen..." diye söze başlamıştık ki kupanın kapısı üç defa değil tam dört defa çalındı.
Evet, Galatasaray savaşmadan kaybetmeyecek demiştim. Tıpkı 2001 yılında Real Madrid'in 2-0'lık skor avantajına rağmen inanmışlar ordusu karşısında direnemediği gibi... Tüm olumsuzluklar Galatasaray'ın üzerineydi sanki... Galatasaraylı Sabri'nin füzesi tüm karabulutları dağıttı. Bundan sonra karada ölüm yok Galatasaray'a!
Helal olsun size be! Helal olsun!

2 yorum:

Cthulhu dedi ki...

Çok iyiydi ya dün. Çok iyiydi. Uzun zamandır izlemediğim güzellikte bir gol izledim dün. Hagi'nin attığı 4-5 gol vardır bizde aynen böyle. Kewell ona gönderme yaptı. Ama ne gönderme. Hiç gerilmeden, önünde şut/orta açısını kapamaya çalışan birileri varken üstelik.

Sabri de hayatının gecesini yaşadı. Ömür boyu unutamaz artık dün geceyi.

Hayırlısı olsun. Hamburg maçları bizi bu kadar zorlamaz tahminimce.

Anıl dedi ki...

Cthulhu,

Dün akşamki Galatasaray sonuna kadar gideceğine ne kadar inandığını kanıtladı. Aynı tempoyu, aynı isteği en son 2000 yılında yakalamıştık. Ha, bu "Bu sene kupayı kesin alırız" anlamına gelmiyor tabii ama takım elinden geleni yapacak, budur aşikar olan.

Dün gece "İyi ki Galatasaraylı'yım" dedirten sebeplerden biriydi.

Çok güzel oldu, çook! :)