27 Mayıs 2008 Salı

Anketler Hakkında

Efendim öncelikle merhabalar. Bildiğiniz üzere bir süredir sağ sütunda iki adet güzide anket dönmekte. Ankete katılım gösteren okuyucularıma teşekkür ettikten sonra üzerinde durmam gereken birkaç husus hakkında konuşacağım. 2 gün sonra sona erecek olan ilk ankette "Kral"ın takımda kalıp kalmaması konusundaki net düşüncenizi öğrenmekti amacım. Amacımda hâlâ bir sapma yok. Her ne kadar yönetim Hakan Şükür'ün takımdan koparılması yönünde karar alacak olsa da benim amacım taraftarın neyi istediğini bulmaktı. Bu tip anketlerde katılım ne olursa olsun alınan sonuç genelgeçerdir. An itibariyle baktığımda bu ankete şu ana dek 100 kişinin katıldığını görüyorum. Katılımcıların 64'ü Kral'ın takımda kalması, 36'sı da takımdan gönderilmesi yönünde kullanmış oylarını. Bu ankete katılanların Galatasaraylı olduğunu düşünerek söylüyorum ki bu oran bile mutlu etmedi beni. Galatasaraylılar'ın daha büyük bir vefa göstermesini isterdim Kral'a. Tabii ki herkesin düşüncesine saygılıyım. Sorgulamak da bana düşmez :)

Bir sonraki husus da ikinci anket ile ilgili. Cevaplamanız gereken soru son derece açık aslında. Şampiyonlukla tamamladığımız 2007/2008 sezonunda sizce en iyi performansı gösteren futbolcuyu belirtmenizi istemiştim. Bu ankete de şu ana dek 46 kişi katılmış ve başlangıçta tahmin ettiğim üzere de Servet Çetin uzak ara önde. Şaşırdığım bir husus da Ayhan konusunda. Bu sezon gerçekten üstün bir performans gösterdiğine inanarak şıklara eklemiştim kendisini. Henüz oy alamayınca da belirtmek istedim. Çünkü 3 kişi "Diğer" seçeneğini işaretlemiş. "Diğer" seçeneğini işaretleyen arkadaşlar bu yazının altında yer alan "Yorum" kısmına performansından en çok memnuniyet duydukları oyuncunun ismini ve nedenini de yazarlarsa memnun olurum.

4 yorum:

bilog dedi ki...

hakan şükür'ün bu sene bırakmasını düşünenlerden olarak birşey sormak istiyorum sana:)

sence hakan daha kaç yıl oynamalı?

içten bir cevap istiyorum. çünkü bu adam hiçbir zaman bu sene bırakıyorum demeyecek.

Anıl dedi ki...

Kimse Hakan'dan ilk onbirde oynamasını beklemiyor. Dolayısıyla Hakan istediği sürece kalmalı.

Hem "Çünkü bu adam hiçbir zaman bu sene bırakıyorum demeyecek" de ne demek? Ölene kadar sahalarda mı kalacak. Abartmayı bıraksak artık... Romario kaç yaşında futbolu bıraktı. Futbolu bırakana kadar da durmadan gol attı, alkışlandı. Hem futbolun belli bir yaşı mı var ki o yaşa gelince bırakılacak. Beğenilmeyen, futbolu bırakmamakta direttiği için eleştirilen Hakan bu sezon Ümit kadar, Nonda kadar gol. Daha nesini eleştiriyorsunuz?

bilog dedi ki...

hakan ölene kadar bırakmayacak kendisine bırakılırsa bu durum. ben ona eminim:) kimse ilk 11 oynamasını beklemiyor diyorsun ama ilk 11 oynatmayınca sorun çıkarıyor bu adam. milli takıma çağrılmayınca da açıklama yapıyor şaşırdım falan diye. ayrıca ümitten de nondadan da daha çok gol atsın, atabilsin, hiç farketmez. hakan onların yerine oynamamalı, devir onun devri değil diye düşünüyorum ben artık.

ayrıca ben hakan'ı eleştirmiyorum:) çok sevdiğim için bırakmasını istiyorum zaten. çünkü bırakmadıkça insanlar ondan nefret etmeye başladı. benim gibi.

Anıl dedi ki...

Hakan'ın sevilmedik yanlarını da sıralamaya kalkarsak çıkarırız elbet tabii bir liste. Sorun bu değil ki? Neyse... Herkes istediğini düşünmekte haklı tabii.