18 Ekim 2007 Perşembe

Galatasaray: 78 - Antalya Büyükşehir Belediyesi: 66

Beko Basketbol Ligi'nin ikinci haftasında Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk ettiğimiz ligin yeni ekibi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 12 sayı farkla, 78-66, mağlup ettik. Özellikle sezon başında oynanan Türkiye Kupası gruplarından çıkamayarak büyük hayalkırıklığı yaratan takımımız için ligde ikide iki yaparak bir seri yakalamak çok önemliydi. Serinin ilk halkasını oluşturan maçta geçtiğimiz hafta sonu Banvitspor'u mağlup ederek lige galibiyetle başlamıştık.
Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında karşılaşmaya Banvitspor maçında olduğu gibi hızlı başlayan takımımız maçın 7.dakikasında Tufan, Erdem ve Gaines'in sayıları ile 15-7 öne geçti. Savunmada pek bir varlık gösteremeyen Antalya ekibi ilk periyodun son saniyesinde Tufan Ersöz'ün 3 sayılık basketine engel olamadı ve ilk çeyrek 20-9 Galatasaray'ın üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe daha iyi başlayan ekip ise rakip Antalya Büyükşehir Belediyesi oldu. Galatasaray'ın hücumlardan üst üste eli boş dönmesinden yararlanan turuncu mavililer karşılaşmanın ilk yarısını farkı dörde indirmeyi başararak tamamladı: 35-31!
İkinci yarıda oyundaki kontrolü elinde tutmayı başaran Galatasaray üçüncü periyod boyunca farkı yine açtı ve son çeyreğe 13 sayılık farkla, 57-44, önde girmeyi başardı. Son çeyrekte de rakibine fazla fırsat tanımayan sarı-kırmızılı ekibimiz pota altında Gaines ve Brown, dış atışlarda da Tufan, Murat ve Cüneyt ile bulduğu başarılı atışlar ile 36.dakikada farkı 24 sayıya çıkardı ve skoru 74-50'ye getirdi. Kalan dört dakikada Antalya Büyükşehir Belediyesi 16-4'lük bir seri yakalamış olsa da Aslanlar maçı 12 sayı farkla kazanmayı başardı:78-66.
Maçtaki en skorer isim ise kaydettiği 14 sayı ile Charles Gaines oldu.

Hiç yorum yok: