25 Ekim 2007 Perşembe

Bordeaux Deplasmanı ve Laurent Blanc

Galatasaray UEFA Kupası gruplarındaki ilk maçını oynamak için iki gün önce Fransa'ya gitti. Takımda başta Lincoln ve Hakan Şükür olmak üzere 5 eksik var. Geçtiğimiz sene oynadığımız iki maçta da yenemediğimiz Bordeaux karşısında en azından yenilmeme maçına çıkacağız. Maç bu akşam ancak maç hakkında söylenecekleri maç sonrasına bırakalım ve Bordeaux teknik direktörü olan ünlü eski Fransız futbolu Laurent Blanc'ın dün yaptığı basın toplantısında söylediklerine bir bakalım:
"Galatasaray Avrupa'da marka olmuş bir ekip. Türkiye'nin en iyi takımı. Her sene Şampiyonlar Ligi'ne katılan Avrupa tecrübesi olan bir ekip. Çok iyi transferler yaptılar. Ligde de öndeler. Ama her şey bir yana benim Türkiye'deki dostlarım Galatasaray'ın geçen seneden çok daha iyi olduğunu ve iyi futbol oynadığını söylüyorlar. Bu grubun favorisi Galatasaray'dır.
"Kura çekimi en güçlü takımla sahamızda oynamamızı sağladığı için şanslıyız. Bu maçın sonucu grubun kaderini belirlemiz ama ışık tutar. Lincoln ve Hakan Şükür'ün olmamaları bizim için avantaj. Hakan Şükür, İnter'den takım arkadaşımdı. Burada olmamasına üzgünüm. Herhalde yenilmek istemediği için gelmemiştir. Lincoln ve Hakan Şükür oyuna renk veren oyuncular. Ama asıl olan sistemdir. Duyduğuma göre Galatasaray sistemci bir takım".
Rakip takımın teknik direktörü bunları söylemiş. Her ne kadar şu son günlerde ülkemiz zor zamanlar geçirse de, bu yüzden takım ayrımı yapmadan Avrupa kupalarındaki her takımımızı desteklememiz gerekse de "Benden başkasını neyleyim" zihniyetine sahip olan ve Avrupa'da aldıkları beraberliklerle kendilerini "Yeni Avrupa Fatihi" olarak niteleyenlerin tekrar tekrar okuması gerek bu demeçleri. İki gece önce Fenerbahçe zorlu PSV Eindhoven deplasmanından puanla döndü... Beşiktaş dün gece muhteşem bir atmosferde oynanan maçta İngiliz devi Liverpool'u 2-1 mağlup etti... Zor günlerden geçen Türk halkının biraz olsun yüzü güldü... Şimdi sıra Galatasarayımız'da... Bu akşam kazanamazsak ayıp bize!

Hiç yorum yok: