26 Ekim 2007 Cuma

Bordeaux: 2 - Galatasaray: 1

Olmadı! Olamadı! Olabilir miydi peki? Çok rahat olurdu. Ancak futbol çok acımasız bir oyun. Oynandığı süre içerisinde size kazanmanız için birçok fırsat tanıyabilir. Daha fazlasını da yapamaz sizin için. Mesela topu gol yapmanız için önünüze bırakır, fakat fazlasını sizin yapmanızı bekler. Topun gidip de kendi kendine kale çizgisini geçmesini sağlamaz. Dün akşam bunu gördük, üzüldük.
Her şey güzel başlamıştı bu hafta Türk takımları için. Fenerbahçe deplasmanda PSV Eindhoven'dan puan koparmış, Beşiktaş da İnönü'de ağırladığı geçen yılın finalisti Liverpool'u İngiltere'ye eli boş göndermişti. Bu iki maçın ardından gözler "Avrupa Fatihi"ne çevrilmişti doğal olarak. Onlar yapabiliyorsa Galatasaray fazlasını da yapardı. FC Sion'a beş attıktan sonra kupayı bir kez daha kaldıran Galatasaray dün Fransız rakibi Bordeaux Girondins'e deplasmanda 2-1 mağlup oldu ve gruptaki liderlik şansını zora soktu. Aslında benim fikrimi soracak olursanız grup ikinciliği umutlarımız da zora girdi.
Aslında maça iyi de başlamıştık. Karşılaşma her ne kadar Fransa'da da olsa kendi evimizde gibiydik. Maça gelen taraftarların dörtte üçü bizdendi. Ancak Avrupa'da uzun yıllardır deplasmanda maç kazanmayı bırakın, beraberliği bile zor olan Galatasaray dün bizi yine şaşırtmadı. Takım ilk yarıda çok üstün bir futbol ortaya koyup, çok fazla pozisyona girmiş olsa da futbol maçlarının 45 değil, 90 dakikadan ibaret olduğundan bihaber oldukları için maç sonunda böyle bir sonuçla karşılaştık. Özellikle Nonda ve Ümit Karan'ın kaleci ile karşı karşıya iken kaçırdıkları 4 net gol pozisyonundan sonra "İnşallah bunları aramayız" diye yakardık. Aradık ama. Çok aradık. Aramalarımız mantık ve matematiğimizi de geliştirdi. Her topu ayağına bekleyen, gelen topları da artistik hareketlerle süslemeye çalışan ve maç sonunda soyunma odasına kuru bir formayla giden Ümit Karan + oynamadığı bir maçta bile Hakan Şükür'ü anmamızı sağlayan Nonda = mağlubiyet!
Son olarak Hakan Şükür için Emre Altuğ'dan gelsin; "Sen olmasan da sensiz olmuyor"...

Hiç yorum yok: