28 Haziran 2007 Perşembe

Lincoln Galatasaray'da

Ve Türkiye'de yılın transfer bombasını Galatasarayımız patlattı. Schalke 04'de forma giyen Brezilyalı 10 numara Cassio de Souza Soares Lincoln'ü renklerimize bağladık. Uzun zamandır bu futbolcuyu Galatasaray'a kazandırmak için uğraşan yönetim Lincoln ile daha önceden anlaşmıştı ve tek sorun Schalke yönetimiydi. Takımımız Alman kulübüyle Lincoln'ün bonservisi konusunda, basında yer alan haberlere göre, 4.5 milyon dolara anlaşma sağlayınca transfer gerçekleşti. Avrupa'nın en iyi 10 numaralarından biri olarak bilinen Lincoln'ü Galatasarayımız'ın hedeflerine ulaşması konusunda büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Şimdi biraz da futbolcu hakkında bilgi edinelim...
Lincoln profesyonel futbol yaşantısına 1997 yılında Atletico Mineiro takımında başladı ve 2001 yılına bu kulüpte top koşturdu. Aynı yıl Alman ekibi Kaiserslautern'in ilgisini çeken oyuncu bu kulübe transfer olarak Avrupa macerasına başladı. Alman ekibindeki ilk sezonunda başarılı bir performans çizmesine karşın sonraki iki sezonunda geçirdiği sakatlıklar yüzünden bekleneni veremeyince 2004 yılında Schalke 04'e transfer olur. Lincoln sakatlık handikapı bulunmasına rağmen Schalke'de üstün bir performans gösterince, kulüp onunla olan sözleşmesini 2008 senesine kadar uzatmaya karar verir.
Yeni yıldızımız kariyeri boyunca 2 Almanya Kupası şampiyonluğu, 1 Lig Kupası şampiyonluğu, Schalke 04 ile 2004 yılında İntertoto Kupası şampiyonluğu kazandı. Ayrıca yine Schalke forması altında gösterdiği performans ile 2004/2005 sezonunda Bundesliga'da "Yılın Futbolcusu" seçildi. 2005/2006 sezonunda ise Schalke 04 formasıyla Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe'ye karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında 2 gol kaydeden oyuncumuz bu bakımdan da gönlümüzde ayrı bir yere oturdu.
Hoşgeldin Lincoln! Birlikte büyük başarılara...

Hiç yorum yok: