18 Haziran 2007 Pazartesi

Kalli İle Yeniden

Türk futbolseverler onu ilk kez 1992-1993 sezonunda Galatasaray'ın başına geçtiği zaman tanıma fırsatı yakaladı. Derwall ile başlayan Alman ekolünün son temsilcisi oldu Karl Heinz Feldkamp, nam-ı diğer "Kalli". Altyapıya verdiği önem bakımından Türkiye'de bir ilk oldu. Öyle ki aynı yıllarda Mustafa Kocabey, Okan Buruk, Kubilay Türkyılmaz, Hamza ve Küçük Yusuf onun döneminde sahne alan futbolculardı. Galatasaray'da ilk yıllarını yaşayan Hakan Şükür, Reinhard Stumpf, Falco Götz, Arif Erdem ve hatta Bülent Korkmaz ile Suat Kaya'dan bahsetmeyeceğim bile.
Galatasaray'a yavaştan ivme kazandıranlardan biri oldu Feldkamp. Galatasaray, Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi'nden edip ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katıldığında takımın başındaki isimdi. Sonraki yıllarda kendisinden sonraki teknik direktörlere bıraktığı miras neticesinde takım Avrupa'nın zirvesine ulaşacaktı. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra bir ara Beşiktaş'a gelse de sağlık sorunları sebebiyle pek fazla barınamadı siyah beyazlılarda.
Kim ne derse desin bizden biri olmuştu ve Türk Milli Takımı hakkında "Biz" diye bahsedince taraflı tarafsız herkesin gönlünde ayrı bir yer edinmişti. Şimdi, aradan on yıldan fazla bir zaman geçmiş. Kendisi 74 yaşında ve bu sezon Erik Gerets'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna getirildi. İnsanları eleştirmek konusunda bizim kadar usta başka bir millet daha yoktur sanırım. Hemen gazeteler yazıp çizmeye, spor yazarları "O zaman Coşkun Özarı da yardımcısı olsun" demeye başladı. Biz de "Olur böyle vakalar Kalli Feldkamp adamı haklar" diyoruz. "E be akılsızlar adam sahaya çıkıp top mu oynayacak" diye sormayı da ihmal etmiyoruz. Dost, düşman, herkes eleştirsin ama yeter ki Galatasaraylı hocasına sahip çıksın. Kalli'yle her şey güzel olacak, inanıyoruz.

NOT: Hep veda mı olacak? Hoş geldin Feldkamp :)

Hiç yorum yok: