14 Kasım 2008 Cuma

Galatasaray: 1 - Kayserispor: 0

Galatasaray karşılaşmadan 90'ıncı dakikada Aydın'ın ayağından gelen golle 1-0 galip ayrıldı ve ikinci maçlar sonunda Türkiye Kupası grubundaki puanını 4'e çıkardı. Fakat bu gece skordan veya oynanan oyundan ziyade söylenecek çok fazla şey var.
Öncelikle; ilk 5 dakikada Kapalı Tribünün önderliğinde 4-1'lik Fenerbahçe hezimetini protesto etti Ali Sami Yen! Bu protestonun hangi akla hizmet ettiği ve neyi amaçladığını tartışmak için başlı başına bir televizyon programı gerekli. Hayır, neyin suçunu kimden soruyorsunuz? Protesto ettiğiniz Fenerbahçe maçındaki skorsa eğer, söz konusu 5 dakikalık periyodun ardından yapılan ilk tezahürat neden "Sen şampiyon olmasan da, Fener'e de koymasan da..." oluyor?
Bir diğer husus... Bu akşamki maçtan sonra kimse bana çıkıp da "Anadolu takımları neden başarılı olamıyor?" diye sormasın. Çünkü bu sorunun cevabı ne hakemler ne de bu kulüplerin yetersizlikleri... Öncelikle Anadolu kulüpleri top oynamayı amaçlayacak, oynatmamayı değil. Sertlikle nereye kadar mücadele verebilirsiniz ki? Hayır, hakemlerin Galatasaray'a karşı işbirliği yaptıklarını zaten biliyoruz da sahada top koşturanlar da insan be dostlarım. Onların da iki bacağı, iki kolu, bir başı var! Sen sertliğe prim tanı, güzel de, adamın kafasının yarılmasına, bacaklarının kırılmasına da göz yumma. Rakip Kayserispor maçın başından sonuna kadar sahada Uzak Doğu dövüş sanatlarını en uç noktasında kullandı. Son dakikada golü kalelerinde görünce de çileden çıktılar. Sabri, Aydın'a "Daha sert gir" demişmiş! İyi demiş! Bir taraf 8 kişi tamamlayabileceği maçı sadece 2 sarı kartla tamamlarken, diğer taraf kart yiyeceği korkusuyla en basit toplara bile müdahale edemez hale geldi. El insaf!
Bir de Türkiye Ligi Avrupa'nın en pahalı 6'ncı ligi olmuş. Yesinler o ligi! Türk futbolunu La Liga'ya da çevirseniz bu kafayla yönetildiği sürece bir halt olmaz bizim futbolumuzdan. Türkiye'deki de futbol mu Allah aşkına! Ne zevk kaldı ne de başka bir şey anasını satayım...

1 yorum:

bilog dedi ki...

Abi sakin :)