11 Ağustos 2009 Salı

Gaziantepspor: 2 - Galatasaray: 3

Sezonun son haftalarında, şampiyonluk yarışı iyiden iyiye kızışmışken, maçlar aynı saatte oynanabiliyorken, merak ediyorum, neden aynı durum ligin ilk haftalarında geçerli olamıyor? Futbolcu sağlığından söz ediyoruz, hem de daha birkaç gün evvel Espanyol'un kaptanı kalp krizi sonucu hayatını yitirmişken... Yayıncı kuruluşun işine mi gitmez aynı anda yayınlanan maçlar? Peki ya cuma, cumartesi ve pazar günlerine sıkıştırılmak zorunda mıdır maç programı? İngiltere Premier Ligi'nde mücadele eden takımlar ölsün o halde... Ya da biz topa tutatım İngiltere Futbol Federasyonu'nu! Hangisi daha makul olurdu sizce?
Yazın en sıcak ayı olan ağustosun başında ligi açıyorsun, diğer şehirlere nazaran daha sıcak ve nemli bir havaya sahip olan Gaziantep'deki maçı da saat 19:30'da alıyorsun... Hangi akla hizmet ediyorsun, anlayan beri gelsin. Yahu gün bile henüz tam olarak batmamış.
Galatasaray elbette ki hazırdı. Yaz mevsiminin ortasında 4 tane resmi maç yapmış takımdan da daha farklı bir şey beklenemezdi herhalde. Sıcak, rakibin güçlü oluşu ve ligin ilk haftası olmasından ötürü rakipte toplanacak ekstra motivasyon... Vız geldi Galatasaray'a. Arda futbolcu olmasa maestro olurmuş herhalde. 10 numaranın eski sahibine omuz üstünden küçümseyerek baktı, pek de güzel yaptı. Geçen sezon oyununun üstüne koymuyor oluşu kendisi hakkındaki tek eleştirinin başlığıydı. Yıldız bir futbolcu her sene üstüne koymalı. O da bunu yapıyor Rijkaard ve Neeskens ile. Sadece oyunuyla da değil. 22 yaşındaki bir gençten beklenemeyecek şekilde liderlik ediyor takımına. Hepsini geçelim... Keita'nın yürekleri ağza getiren pozisyonunda ilk müdahaleyi de Fildişili'nin başını yana çevirerek kendisi yapıyor. Uzun lafı kısa kesmek gerek; çok şey yapıyor.
Sevinelim... Duran toplarda bu sezon yüzümüz çok güleceğe benziyor. Avrupa'da görüp hayıflanırdık sürekli. Yarım gol demek yahu. Artık heyecanlanıyorum penaltı noktasına gönderilen her duran topta. Topun başında Sabri'yi görmemek kaydıyla tabii ki.
Sabri demişken... Ya da hiç girmesem daha iyi konuya, vazgeçtim.
Her açıdan zor bir deplasmandan 3 puanı 3 gol ile alarak döndü Galatasaray. Elektrikler kesilip, dakikalarca dinlenme fırsatı da bulamadan Arda, Mustafa ve Nonda'nın golleri ile rakibini 3-2 mağlup edip lige iyi bir giriş yaptı. Her şeyin farklı olmasını bekliyorum bu yıl. "Her şey" demişken basbayağı her şeyi kastediyorum. Geçen seneden farklı olsa yeter...

Hiç yorum yok: