18 Aralık 2008 Perşembe

Metalist Kharkiv Hakkında

Yanda logosu görülen takım Metalist Kharkiv... Bu sezona kadar bırakın Türk futbolseverleri dünyanın herhangi bir yerinde adını duymuş olan var mıydı bu takımın, merak ediyorum doğrusu. B Grubu'nun son maçında deplasmanda Benfica'yı 1-0 mağlup ettiler ve grubu 10 puan ile lider tamamladılar. Bütün liderlik hayallerimizin de içine ettiler. "Helali hoş olsun" demek isterdim ama demeyeceğim. Böyle futbol oynayan takımları Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Şimdi birileri çıkıp diyebilir "Adamlar tek gol yemediler, en zor grupta 10 puan topladılar. Saygı duyun!" Duymam arkadaş, neden duyayım! Bu adamlara çok fena sinirim bozuldu bu gece. İnşallah 3.turda rezil rüsva olurlar! Sinir bu denli hakim olmuş ki bünyeme 10 yaşındaki çocuk gibi yazıyorum şu an!
Bu takım bana EURO 2004'teki Yunanistan Milli Takımı'nı hatırlatıyor. Koca bir turnuva boyunca 11 kişi savunma yapmış, kornerlerden attığı gollerle Avrupa Şampiyonu olmuşlardı. Az küfretmemiştim o zamanlar onlara!
Benfica, Olympiakos ya da Hertha lider olsaydı bu kadar koymazdı bana. Şu adamlara yenilip liderliği kendi ellerimizle verdik ya, bana rahat yok bir süre.
Artık grup ikincisiyiz. Şampiyonlar Ligi'nde ligden düşerek UEFA Kupası'na gelen sekiz takımdan biri rakibimiz olacak. Şöyle ki;

Bordeaux
Marsilya
Shaktar Donetsk
Dinamo Kiev
Zenit
Aalborg
Fiorentina
Werder Bremen

Ulan! ULAN!

2 yorum:

Cthulhu dedi ki...

Abi, senin dediklerine katılıyorum da. Adam olup da doğru düzgün top oynamadık ki o gün. Evire çevire yenebileceğimiz bir takım bence Kharkiv. Bi' daha çıkmasınlar karşımıza, yakarız yemin billah. :)

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we can say that the Metalist´s season is a miracle...but anyway Galatasaray has squad to beat any of these former Champions´s teams
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)