2 Aralık 2008 Salı

Galatasaray: 3 - Hacettepe: 1

Son düdüğe kadar yazacaklarım belliydi aslında. Bahsi edilecek husus çoktu Galatasaray'da. Skibbe'den girerdim belki, kötü oyundan çıkardım. Belki de Ümit Karan'ın tavırlarına dokundururdum biraz. Hiç olmadı, seyredilen son derece umutsuz tabloda Polyannacılık oynardım. Fakat son düdükten sonra vazgeçtim... Bunların hiçbirini yazmayacağım. Şimdi Erdoğan Arıca'dan girip orada kalacağım!
Sen kimsin be adam! Hasta mısın, nesin sen? Futboldan anladığın nedir ki futbolun içinde olmak için çabalıyorsun? Ahlâk bekçisi misin yoksa? Ne olduğuna, kim olduğuna bir karar ver, biz de bilelim.
Karşılaşmanın son beş dakikasına girilmiş... Galatasaray rakibi Hacettepe karşısında son derece tatsız bir futbol sergilemiş olmasına karşın üstünlüğünü skor tabelasına "3-1" olarak yansıtmış. Rakip sahada 9 kişi. Gol aramak için Galatasaray kalesine taşınmış. Pozisyondan eli boş dönmüş. Yapmış olduğu hücumun ardından orta sahaya dönmekte güçlük çekince, iki kişi eksik oynuyor olmanın da cezasını çekercesine orta alanı bomboş bırakmış. Bu noktada Galatasaray'ın 10 numarısı şık bir hareketle topu önüne almış, diz hizasına kadar kaldırmış ve sektirmiş, sektirmiş, sektirmiş, sektirmiş, sektirmiş, sektirmiş ve sektirmiş... Bunu gören Galatasaraylılar ve futbol aşıkları mest olurken, belki de rakip takım taraftarları kıskançlıkla dolu bir küfür savurmuştur. Bilemeyiz. Ancak bir şeyden eminim ki o da Lincoln'ün hareketinin vuku bulduğu anda bu hareketin ahlaki yönünü sorgulamak kimsenin aklına dahi gelmemiştir. Ne zaman ki Erdoğan Arıca denen ne yapmaya çalıştığından bile haberi olmayan zat son düdükle birlikte Lincoln'ün üzerine yürüdü, ondan sonra da yaygara koptu zaten. Beyefendinin gerekçesi Lincoln'ün seyir zevki veren hareketleriymiş. Yapılan edim ne kadar etikmiş? Sana mı kaldı Erdoğan futbolun etiğini sorgulamak? İşine gelince "Futbol bir şov, biz de bu şovun bir parçası olmaya çalışıyoruz", değil mi?
Peki ya senin ipinle kuyuya inenlere ne demeli! Kılavuzu sen olanların düştükleri durumlara ne demeli! Lincoln'ü hedef adam gösterenlerin, "Ben olsam peşine adam takardım" diyenlerin ahlâkları nereye kayboldu bir anda!
O kadar gülüyorum ki hallerinize... Lincoln'ün dün akşam maçtan sonra aklından geçenleri düşünüyorum sonra... Türkiye'de futboldan anlayanların sayısı bir elin parmaklarını geçer mi? Koca koca adamlar, sokakta görülse yüzüne tükürülecek yığınla şaklaban pazar akşamları aptal kutusunu kaplayıp meşin yuvarlak hakkında ahkam kesiyorlar. Kimsiniz ki siz? Bir futbolcunun göze hoş gelen hareketlerini saatler boyu tartışmanın lüzumu nedir? Dünyada var mıdır bunun başka bir örneği? Yoksa hep Galatasaray'a hep Galatasaray'a mıdır?

5 yorum:

sinem dedi ki...

aynen katılıyorum. bi de "metalist maçında oynayaydı böyle" demiş aptal herif. bunu diyen adnan polat, skibbe, hatta ne bileyim arda bile olabilir ama sana ne lan demezler mi adama? derler. "ona yenildiniz bize de yenilin" mantığı resmen. muhtemelen kötü gidişte olan gs'den puan alma derdindeydi, bu kadarını hazmedemedi.

Cthulhu dedi ki...

Dediklerine tek bir yer hariç harfiyen katılıyorum. İkimizin arasındaki yorum farkı da oldukça güzel aslında.

Ben şöyle düşünüyorum:

Erdoğan Arıca haddini aşan sözler söylemiştir. Başka bir takım olsaydı, Galatasaray değil de mesela Beşiktaş, bu zat yine aynı sözleri söylerdi. Yani bu arkadaşımızın tepkisi tamamen yenilgiyi ve 9 kişi kalan takımının acizliğini kaldıramamış olmasındandır. Galatasaray'a bir kastı yoktur.

Bu kardeşimizin algılama ve yorumlama zayıflığı olduğunu ve aynı problemden muzdarip büyük bir topluluğun bir parçası olduğunu üzülerek söylüyorum. Ve bunu sadece futbol için de söylemiyorum. Her alanda aynı problem içerisindeyiz. Hiçbirşeyi doğru algılayamıyoruz, hiçbir zaman mantıklı düşünüp doğru sonuçlara varamıyoruz.

Sen kimsin ki, ey terbiyesiz, yabancı bir takıma karşı oynanan bir maç hakkında Galatasaray'ı küçük düşürecek laflar sarfedebiliyorsun? Sen kimsin ki Galatasaray'ın, tarihi başarılarla dolu (senin asla ama asla göremeyeceğin başarılar) bir kulüp olmasını, zavallı duruma düşen takımın ortasahada aciz durumda kalıyor diye görmezden gelip aklına eseni söyleyebiliyorsun? Sen kimsin ki Galatasaray ismini ağzına alıp yorum yapıyorsun? Sen kimsin?

Yazıklar olsun sana. Senin gibiler dolu bu memlekette.

Yazıklar olsun.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Lincoln geçen hafta topukla gol attı, saldırdılar. Bu hafta sektirerek ilerledi, dövdüler. Maç bitiminde futbol hayatı boyunca 5 defa top sektirememiş balta Erdoğan Arıca'dan fırça yediğine nasıl şaşırmış garibim. Ben ne yaptım der gibi melun melun bakıyor, güzel şeylerin düşmanlarına. İş Erdoğan'a kalsa kolay, akşam bütün maymun programları sözleşmiş sanki. Başta eski Galatasaray'lı futbolcular Lincoln'ü boğdular. Erman Toroğlu futbolu bıraktığına yanıyor. Ah bi karşısında olsaymış ayağını kırarmış, öyle diyor. Hakem olsa oyunu durdurup sarı kart gösterecek.






Bitirdiniz lan güzelim ayak topunu. Yalandan yerde yatarak zaman çalanları övdünüz. Kazayla bir gol atıp yatan hocalara methiyeler düzdünüz. Götüyle top oynayan Servet'i başımıza bela ettiniz, futbol topuna değmesi yasak olması gereken Gökhan Zan'ı milli takıma aldırdınız. Sondan bir önceki fantastik futbolcu Hasan Şaş'ı kaçırdınız. Son fantastik Arda Turan'ı bitirmek için ortaklık kurdunuz.






Hagi gittikten sonra, senelerdir ağlayan Galatasaray taraftarının gözdesi Lincoln'ü kovduramadınız.( kovdururdunuzda pahalı olduğundan atamadılar bizimkiler, bildiklerinden değil) . Lincoln biz futbolu özleyenlere bir şeyler sunmaya çalıştığında da götlerinizi yırtıyorsunuz.






Sizler ne engereklermişiniz, ne çıyanlarmışınız be. Saatlerce konuşabiliyorsunuz dünyanın en basit oyunu futbol hakkında. 5 dakika sevgiden, barıştan, paylaşmadan, dostluktan bahsedebilirmisiniz. Futbol dışında kaç kelime biliyorsunuz acaba.






Lincoln yerine Alex yapsa aynı şeyleri, yine kuduracakmısınız, yılanlar, çıyanlar, halk düşmanları siz şöyle durun. Yakında bitireceksiniz futbolu zaten. Kendi mezarınızı kazıyorsunuz.






Galatasaray taraftarı kardeşlerim, tanıyın bunları, saldırın bunlara.....
Gönderen Nazmi Hasdemir zaman: 22:47 19 yorum

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
normal victory to keep near the top position of the standing
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Anıl dedi ki...

Cthulhu,

Erdoğan Arıca dediğimiz adam insan müsveddesi bulunduğu her ortamda Fenerbahçeli olduğunu sıkılmadan söyleyelen bir adamdır. Ben bu adamın samimiyetine inanmıyorum. Hacettepe'nin kaybetmesinden ziyade Galatasaray'a yenilmek koymuştur bu adama. Başka da bir açıklaması yok fikrimce.

Nazmi Hasdemir,

Ben pazar akşamından sonra Lincoln'ün yerinde olmak istemezdim açıkçası. Bu adam neler düşünmüştür kimbilir! Günlerdir hâlâ Lincoln'ün yapmış olduğu estetik hareketi sorguluyor oluşumuz Türkiye'de futbolun neresinden anlandığının bir kanıtıdır bence. Bu noktada Galatasaray taraftarına çok iş düşüyor. Bugüne kadar kimseye Lincoln'ü yedirtmedik. Bundan sonra da böyle olmalı, hatta daha fazlasıyla...

Juan y Fer

Last week, there was something important more than score. Yes, despite the score, we're not glad of the team. But, after the match, coach of Hacettepe tried to attack Lincoln. His reason was so stupid. He said, "Lincoln should have not done it"... By the way, Lincoln didn't do anything except making the ball hop during the match!

We're just laughing!