7 Kasım 2007 Çarşamba

Galatasaray: 71 - Akasyavu Girona: 69

Galatasarayımız ULEB Cup'taki ilk maçında dün İspanyol temsilcisi Akasyavu Girona'yı Ahmet Cömert'te konuk etti. Geçen yılı FIBA Eurocup şampiyonu rakibi karşısında başa baş bir mücadele ortaya koyan sarı-kırmızılılarımız sahadan 71-69 galip ayrılarak Avrupa arenasına harika bir giriş yaptı.
Karşılaşmaya kontrollü bir oyunla başlayan Galatasarayımız 5.dakikada rakibi karşısında 15-9 geriye düştü. Bu dakikadan sonra dizgini eline alan takımımız 11-1'lik bir seri yakalayarak skoru 20-16 lehine çevirmeyi bildi. İlk periyodun kalan bölümünde yaptığımız hücumlardan elimiz boş dönünce rakibimiz farkı kapattı ve takımlar ikinci çeyreğe 22-22 eşitlikle girdiler.
Her iki takımda ikinci yarıya biraz tutuk başlasa da konuk ekip 16.dakikaya 32-30 önde girdi. 19.dakikaya geldiğimizde Tufan Ersöz ile bulduğumuz pozisyonları değerlendirince skora tekrar denge geldi: 35-35. Kalan saniyelerde Hite ve Tufan sayılarıyla sayesinde karşılaşmanın ilk devresini 39-37 üstün kapattık.
Müsabakanın ikinci yarısına ise adeta kabus gibi başladık. İspanyol ekibi MacDonald ile arka arkaya bulduğu 3'lükler sayesinde skoru bir anda 43-39 lehine çevirdi. 25.dakikaya geldiğimizde 47-47 olan skora Brown ve Hite'ın katkısı büyüktü. Galatasarayımız bu dakikadan sonra çok daha iyi bir oyun ortaya koydu ve Cüneyt, Tufan ve Hite ile bulduğu sayılarla son çeyreğe 61-52 önde girdi.
Son çeyrekte iyice risk almaya başlayan konuk ekibin bulduğu sayılara Brown ve Owens ile karşılık verdik ve farkın kapanmasını önledik. Karşılaşmanın son 3 dakikasına girilirken takımımızın 67-59'luk üstünlüğü göze çarpıyordu. Ancak bu dakikadan sonra Aslanlar biraz bocalayınca son dakikaya 69-69 eşitlikle girildi. Geriye kalan sürede iki takım da yaptığı hücumlarda başarılı olamadı. Yalnız son 30 saniyeye girilirken sahneye Brown çıktı ve skoru tekrar lehimize çevirdi: 71-69. İspanyol temsilcisi son hücumunda üç sayılık bir atıştan sonuç alamayınca karşılaşma Galatasaray'ımızın üstünlüğü ile sona erdi.

Hiç yorum yok: